TDM

Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület

Kérdése van, nem ért valamit?
Kérdezze irodánkat!

Az oldal szerkesztői:
Hegyi Péter és
Szalainé Hajdu Linda

help HELP: +36 32 512 315
email E-MAILT KÜLDÖK
Destour Online Térségi Turisztikai Desztináció-Management Rendszer

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome
System by Chrome and Idealnet

Molnárkalács Sütő

Mindenki kedvenc csemegéje, a molnárkalács most már otthon is elkészíthető.

Megvásárolható irodánkban!

Molnárkalács tésztája


Hozzávalók:
Fél kg sima liszt, kis só, 2-3 dl tej /vízzel feles arányban /langyosra melegítve, 10dkg cukrot feloldva benne, 10 evőkanál olajat hozzáadva a keverékhez, az egészet habverővel vagy robotgéppel símára keverjük.

Odakészítünk egy kb literes edényben hideg vizet, hogy az evőkanalat, amivel a tésztát adagoljuk a sütőbe, abba állíthassuk. Olajat készítünk oda, mert meg kell kennünk a molnárkalács sütő felületét, hogy ne ragadjon, a továbbiakban szintén, ha szükséges.

A megforrósított molnárkalács sütőt szétnyitva, a közepére csorgatunk egy kanál tésztát, ha pirult kicsit, a molnárkalács sütő két szárát összefogva, a másik oldalára fordítjuk, hogy ott is megsüljön. Hegyes késsel le lehet pattantani az ostyát, ha szükséges.
Elég nehézkes munka, férfiak is könnyen el tudják készíteni. Megéri vele bíbelődni, mert finom és ropogós, percek alatt el is fogy!

Jó sütögetést kívánunk!

Megvásárolható irodánkban (Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület - Tourinform Salgótarján: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.)! A molnárkalács sütő postai úton, utánvétes fizetéssel is megvásárolható! Telefonszámunk: 06 32 512 315. E-mail címünk: salgotarjan@tourinform.hu, tdm.salgotarjan@gmail.com.

Ára: 2800.-

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe