TDM

Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület

Kérdése van, nem ért valamit?
Kérdezze irodánkat!

Az oldal szerkesztői:
Hegyi Péter és
Szalainé Hajdu Linda

help HELP: +36 32 512 315
email E-MAILT KÜLDÖK
Destour Online Térségi Turisztikai Desztináció-Management Rendszer

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome
System by Chrome and Idealnet

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

Balassi Bálint nevét viselő megyei könyvtárunk 278000 kötettel,dokumentummal várja a tudásra szomjazókat

Salgótarjánban 1949 áprilisában alakult meg a körzeti könyvtár, intézményünk jogelődje. Balassi Bálint nevének felvétele 1959-ben nem volt véletlenszerű, hiszen a költő rövid élete során a korabeli történelmi Nógrád megye számos településén élt.

A kiadott Balassi kötetek, bibliográfiák, a Balassi műveltségi verseny, az emléktúrák mind azt bizonyítják, hogy a könyvtár igyekszik sokat tenni a költő kultuszának ápolásáért.

Az intézmény már megjelenésében is közvetíti Balassi Bálint szellemét, hiszen a bejáratot Kõ Pál szobrászművész Balassi szobra díszíti.

Másik ékességünk Péterffy Gizella festőművész Balassi pannója, amely az emeleti szinten állítja meg az olvasót. A megyei könyvtár 1966-1988-ig a salgótarjáni József Attila Megyei Művelődési Ház épületében működött, egyre szűkösebb körülmények között.

Finta József építész tervei alapján elkezdődött az új megyei könyvtár terveinek megálmodása. 1988. június 6-án már átadták az 5410 m2 alapterületű "kultúrpalotát" igényes használóinak.

Az új épület számos lehetőséget hozott a könyvtár, illetve az olvasók számára. A hagyományos könyvtári kereteken túl kutatószobák, kiállítótér, előadótermek, meseszoba várta a látogatókat.
A könyvtár életében minőségi változást hozott a munkafolyamatok gépesítése, az információs adatbázisok, az Internet használata is. Az elmúlt években könyvtárunk szolgáltatásai kiszélesedtek és városunk egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált.

Nyitva tartás:


hétfőn: 10.00-15.30 óra között
keddtől péntekig: 10.00-18.00 óra között
szombaton: 9.00-13.00 óra között
vasárnap zárva

Balassi Bálint Megyei Könyvtár
3100 Salgótarján
Kassai sor 2.


Telefonszám: +36 32 521 550, fax: +36 32 521 555
E-mail cím: mbbmk@bbmk.hu

További információ:
http://www.bbmk.hu

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe