TDM

Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület

Kérdése van, nem ért valamit?
Kérdezze irodánkat!

Az oldal szerkesztői:
Hegyi Péter és
Szalainé Hajdu Linda

help HELP: +36 32 512 315
email E-MAILT KÜLDÖK
Destour Online Térségi Turisztikai Desztináció-Management Rendszer

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome
System by Chrome and Idealnet

A nyársalós kenyér receptje

Egy igazi tarjáni specialitás: nyársalós kenyér

A nyársalós kenyér receptje:

1. Végy egy szép, tiszta környezetet, például a gyönyörű erdeiről híres Salgótarjánt! Ott keress egy tűzrakásra alkalmas helyet – a nógrádi megyeszékhelyen számtalan ilyet találsz!

2. Kosaradban hozz magaddal kenyeret, szalonnát, apróra vágott paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát. Ezeket megvásárolhatod a salgótarjáni Piacon is, ahol ős- és kistermelők árulják egészséges termékeiket! A nyársaláshoz szükséged lesz nyársbotra, a tűzrakáshoz pedig tűzifára, újságpapírra és gyufára.

3. Rakj gondosan tüzet! Húzz egy kb. 6x10 cm-es, a tetején gondosan bevagdosott szalonna darabot a botra.

4. Pakold meg a kenyérszeleteket ízlés szerint zöldségekkel.

5. Forgasd türelmesen a tűz fölött szalonnádat, majd zsírját csöpögtesd a kenyeredre!

6. Ha már nagyon éhes vagy, bot helyett használhatod az SVT öntött szalonnasütő vasát, amelyet először

forrósíts föl, majd helyezz bele szalonnacsíkokat, zárd össze a vasat, majd a kisülő zsírral csöpögtesd meg a kenyereket!

Jó étvágyat kívánunk!





  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe