TDM

Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület

Kérdése van, nem ért valamit?
Kérdezze irodánkat!

Az oldal szerkesztői:
Hegyi Péter és
Szalainé Hajdu Linda

help HELP: +36 32 512 315
email E-MAILT KÜLDÖK
Destour Online Térségi Turisztikai Desztináció-Management Rendszer

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome
System by Chrome and Idealnet

Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület

Városunk kerékpáros életének szervezői

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület 1991. tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy az akkor még nagyon új sportág helyi szerelmeseit egy csapatba tömörítse.

Tagjaink nem kis büszkeségére már sok sikeres programot szerveztünk és bonyolítottunk le annak ellenére, hogy szűk szponzori réteg támogatásából és a csekély mértékű tagdíjakból tartjuk el magunkat.

Már 1991-ben két versenyt rendeztünk Salgótarján környékén, és a sportág önálló Országos Szövetségének megalakításában szintén tevékeny szerepet vállaltunk.
A Szövetség által szervezett első Országos Bajnokság 1993-as nyitófutamának rendezési jogát is elnyertük, melyet ünnepélyes keretek között Zwack Péter úr nyitott meg.

Azóta is majdnem minden évben az Országos Bajnokság egy futamát mi rendezzük.

1995-ben az Első Magyar Grundig Világkupa futam rajt-cél helyszínét Budapesten a mintegy 20 fős salgótarjáni versenyrendezői csapat biztosította.

Az egyesületünk hangsúlyozottan amatőr jellegű, és ezek mellett nagy büszkeségünkre szolgál, hogy 1997 - évben az egyesületek eredményességi pontversenyében a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület lett az első helyezett, és a magyar válogatott kerettagjai között a mi versenyzőink is megtalálhatók.

Fellelhetők versenyzõink az összes szakágban, egyesületünk soraiból már több Országos Bajnok is kikerült.
Parallelslalom Taglétszámunk 120 fő körüli, melyből kb. 40 fő az aktív tag. Az egyesületünk laza szervezettségű a tagság különösebb kötelezettséggel nem jár, a csekély mértékű tagdíj fizetését leszámítva.

Minden évben rendezünk pár éjszakai túrát is, ahol adózunk a lámpával való erdei száguldozás örömének és a tábortűz eloltása férfias ritusának is.

Van egy jó kis teljesítménytúra útvonalunk is a város körül, melyet "Negyvenhegybenegyben" elnevezéssel rendezünk és már két alkalommal országunk más szegletéből idelátogató barátaink is megízlelhettek!

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe