Geocsodák Háza

A salgóbányai Geocsodák Háza a területre jellemző értékek bemutatásán túl, komplex szolgáltató szerepet lát el a térségben. A park elsődleges célja egy olyan geoturisztikai program kialakítása, amely minden korosztály számára érdekes és aktív kikapcsolódást jelent.

A látogatóközpont több mint 30 bejárható túraútvonalat kínál a természet kedvelőinek.
A tájékoztató táblákkal ellátott ösvények egyénileg és túravezetővel egyaránt felfedezhetőek.

A gyalogos természetjáráson túl lehetőség van kerékpáros túrákra, melyekhez a park területén eszközkölcsönző áll a vendégek rendelkezésére.

A pihenőpark területén működő büfé gazdag kínálattal és helyi termelői termékekkel várja a felfrissülni vágyókat, az itt kialakított kilátóból pedig csodás látvány nyílik a hegyvidékre.

A csoportvezető és a modern technika segítségével virtuális időutazáson vehetünk részt, ahol megismerhetjük a térség földrajzi és történelmi múltját. 3D-s filmvetítés során, természetfilmek segítségével vizuális élményt kaphatunk a területen játszódott geológiai folyamatokról.

A virtuális sétán résztvevők olyan ritka geológiai képződményekkel ismerkedhetnek meg, mint a kazári riolittufa, a Béren található andezitoszlopok és a Kishartyáni Kőlyuk-oldal.

A természet alkotta kincseken túl a látogatók felfedezhetik a közelben található Salgói és Somoskői várak romjait.

Itt kerül kialakításra a település híres szülöttének, Zenthe Ferencnek az emlékszobája, ahol minitárlaton keresztül nyerhetünk betekintést a Nemzet Színészének életébe és munkásságába.

A Geocsodák Háza lehetőséget ad különböző filmvetítésekre, illetve a színházteremben előadások várják a kultúra kedvelőit.

NYITVA TARTÁS
Szerda - Vasárnap 9:00 - 15:00

BELÉPŐJEGY ÁRA
Felnőtt: 700 Ft / fő
Diák/Nyugdíjas: 500 Ft / fő

KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉS
1 óra: 500 Ft / óra
1 nap: 1500 Ft / nap

Telefon: +36 (32) 431-140
Email: info@tarjantabor.hu
Web: geocsodakhaza.hu
Facebook: facebook.com/geocsodakhaza

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe